Percepció dels estudiants i del professorat del Grau d’Educació Primària de Blanquerna - Universitat Ramon Llull sobre la incorporació experimental de la Flipped Classroom.
DOI:
https://doi.org/10.51698/aloma.2016.34.1.45-52Palabras clave:
Classe inversa, Tecnologia educativa, Ensenyament superior, innovació educativaResumen
La flipped classroom (classe inversa, en català) és un model d’ensenyament i aprenentatge que darrerament està prenent molt protagonisme en l’ensenyament superior. Per això aquest estudi pretén identificar i analitzar la percepció dels estudiants i professors universitaris sobre la incorporació de la flipped classroom en tres assignatures del Grau d’Educació Primària durant el curs 2014-2015 amb l’objectiu principal d’identificar els canvis que provoca la flipped classroom en general i, concretament, en les quatre dimensions del model didàctic: continguts i materials, estratègies d’ensenyament i aprenentatge, gestió de l’aula i avaluació. Per obtenir les dades, s’ha administrat un qüestionari als estudiants i s’ha realitzat un focus group amb els professors. Els resultats de l’estudi posen de manifest un alt grau de satisfacció tant per part dels estudiants com dels professors i una percepció de canvi positiu en les quatre dimensions estudiades.Publicado
Número
Sección
Derechos de autor 2018 Jordi Simon, Elena Sofia Ojando, Miquel Àngel Prats, Xavier Àvila, Antoni Miralpeix

Esta obra está bajo una licencia internacional Creative Commons Atribución-NoComercial-CompartirIgual 4.0.
A partir del número 39(1) 2021, los autores y autoras conservan sus derechos y conceden a la revista el derecho de primera publicación de la obra, registrada bajo una licencia de reconocimiento de Creative Commons Attribution-Noncommercial-ShareAlike (by-nc-sa). Se les anima a los autores que hagan la máxima difusión de su artículo, por ejemplo publicarlo en línea y se les propone que lo hagan (por ejemplo, en repositorios institucionales o en su página web) antes y durante el proceso de envío, porque puede producir buenos resultados y hacer que la obra publicada reciba más citas.